Information
En gammal sallatssort av ekbladstyp som härstammar från Medelhavsområdet. Den ger ljusgröna, djupt flikiga, blanka blad med en mild och god smak. Den bildar en ganska stor planta som kan stå länge i landet utan att gå i blom. Dessutom är den mycket köldtålig och är utmärkt i växthus under höst, vinter och vår.
Cressonnette Moroccan ersätter sorten Oakleaf i vårt sortiment.
En portion innehåller cirka 300 frön.
Artikelnummer: | 4548 |
---|---|
Vetenskapligt namn: | Lactuca sativa var. crispa |
Botanisk familj: | Korgblommiga - Asteraceae |
Ekologiskt: | Ja |
Utvecklingstid, dagar: | 45 |
Årighet: | Ettårig |
F1 Hybrid: | Nej |
Nyhet: | Nej |
Såtid: | Förkult: Mars-maj |
Sådjup: | 0,5 cm |
Grotid: | 5-8 dagar |
Plantavstånd: | 15-30 cm |
Radavstånd: | 35-50 cm |
Planthöjd: | 20-30 cm |
Plantläge: | Sol-halvskugga |
Skörd/blomning: | Juni-oktober |
Ätbara frön: | Nej |
Frö/g: | 700-1100 frön |
Kulturarvssort: | Ja |
Odlingsråd
Sådd
Så glest och ca 0,5 cm djupt. Fröna behöver ljus och en temperatur under 18°C för att gro. Högre temperatur ger sen och svag groning.Avstånd
Gallra i god tid. Sallat behöver ett plantavstånd på 15-30 cm för att kunna bilda huvud. Håll ett radavstånd på 35-50 cm.Skörd
Skördas så snart plantan bildat huvud.Frö
1 g innehåller 700-1100 frön. En normal portion sår 5-10 meter på friland eller ger 100-250 plantor för utplantering.För 100 sträckmeter behövs ca 5g vid direktsådd.
20g ger plantor till 1000 m2. För att direktså 1000 m2 behövs 50-100g.
En portion innehåller ca 300 frön.