Information
Klotformad, mörkt rosenröd rädisa med vit spets och ett sprött och saftigt kött. National 3 har liten blast och kan stå ganska länge utan att förlora sin smak och bli svampig. En portion innehåller ca 300 frön.
Från och med säsong 2023 ersätter National 3 Sparkler 5835. Sorterna är mycket lika.
Artikelnummer: | 5840 |
---|---|
Vetenskapligt namn: | Raphanus sativus var. radicula |
Botanisk familj: | Korsblommiga - Brassicaceae |
Ekologiskt: | Ja |
Utvecklingstid, dagar: | 25 |
Årighet: | Ettårig |
F1 Hybrid: | Nej |
Nyhet: | Nej |
Såtid: | April–augusti |
Sådjup: | 1 cm |
Groningstemperatur: | 10-25°C |
Grotid: | 4-7 dagar |
Plantavstånd: | 1-3 cm |
Radavstånd: | 10-30 cm |
Planthöjd: | 15 cm |
Plantläge: | Sol–halvskugga |
Skörd/blomning: | Maj–oktober |
Frö/g: | 80-130 frön |
Kulturarvssort: | Nej |
Odlingsråd
Sådd
Så glest 1-2 cm djupt när jorden reder sig på friland, i växthus och bänkar. Utvecklingstiden är kort (4-6 veckor). Så därför i omgångar med några veckors mellanrum ända fram till augusti-september. I växthus ännu längre.Avstånd
1-3 cm mellan plantorna och ett radavständ på 10-30 cm.Skörd
Skörda ofta. Låt inte rädisorna förväxa och bli svampiga. De håller sig någon vecka i kyl. Prova även tillagade rädisor. Kokta, stekta, grillade, etc.Frö
1g innehåller 80-130 frön. En portion sår över flera meter. Till 100 sträckmeter behövs minst 50 g. I växthus och bänk åtgår 5-10 g/m2.En portion innehåller ca 300 frön.