Information
En helt vit rädisa med 10-12 cm långa, spetsiga rötter. Istapp är mycket vacker och jämn och har en spröd rot med fin smak och extra goda blad. God även om den stått kvar för länge. Beskriven som namnsort 1896. En portion innehåller ca. 200 frön.
Artikelnummer: | 5870 |
---|---|
Vetenskapligt namn: | Raphanus sativus var. radicula |
Botanisk familj: | Korsblommiga - Brassicaceae |
Ekologiskt: | Ja |
Utvecklingstid, dagar: | 32 |
Årighet: | Ettårig |
F1 Hybrid: | Nej |
Nyhet: | Nej |
Såtid: | April–augusti |
Sådjup: | 1 cm |
Grotid: | 4-7 dagar |
Plantavstånd: | 1-3 cm |
Radavstånd: | 10-30 cm |
Planthöjd: | 15 cm |
Plantläge: | Sol–halvskugga |
Skörd/blomning: | Maj–oktober |
Frö/g: | 80-130 frön |
Kulturarvssort: | Ja |
Odlingsråd
Sådd
Så glest 1-2 cm djupt när jorden reder sig på friland, i växthus och bänkar. Utvecklingstiden är kort (4-6 veckor). Så därför i omgångar med några veckors mellanrum ända fram till augusti-september. I växthus ännu längre.Avstånd
1-3 cm mellan plantorna och ett radavständ på 10-30 cm.Skörd
Skörda ofta. Låt inte rädisorna förväxa och bli svampiga. De håller sig någon vecka i kyl. Prova även tillagade rädisor. Kokta, stekta, grillade, etc.Frö
1g innehåller 80-130 frön. En portion sår över flera meter. Till 100 sträckmeter behövs minst 50g. I växthus och bänk åtgår 5-10g/m2.En portion innehåller ca. 200 frön.