Kardborrerot
Arcticum lappa japonica
Kardborrerot är en vanlig rotfrukt i Asien, men den är inte särskilt känd i Sverige. De långa rötterna påminner i smaken om kronärt- eller jordärtskocka, och även de unga stjälkarna och bladen kan ätas. Kardborreroten är mycket lätt att odla.
Takinogawa Long, ekofrö
Eko Kulturarvssort
Har långa, slanka, bruna, näringsrika rötter, 30-60 cm, med få sidorötter....
Mer info →Mer information
Kardborreroten tillhör den korgblommiga familjen och är en mycket vanlig rotfrukt i Asien. Framför allt i Kina och Japan där den används både i kulinariskt och medicinskt syfte. Den är ett måste på det japanska julbordet.
Kardborreroten kan närmast jämföras till utseende och odlingssätt med svartroten. Smaken varierar från plats till plats, men påminner om kronärt- och jordärtskocka.
Läs om hur du fröodlar kardborrerot här.
Kardborreroten kan närmast jämföras till utseende och odlingssätt med svartroten. Smaken varierar från plats till plats, men påminner om kronärt- och jordärtskocka.
Läs om hur du fröodlar kardborrerot här.