Edamame Summer Shell, ekofrö

Glycine max

Att dra en lätt kokt edamameböna med lite flingsalt mellan tänderna och få ut de delikata, blankt gröna bönorna inuti baljorna är lika fascinerande varje gång. Gröna, färska sojabönor är en lättodlad godsak som blir allt vanligare på våra tallrikar. Att odla fullmogna gula sojabönor har länge varit en utmaning i Skandinavien. Tidiga sorter, som t.ex. Fiskeby V eller Envy, lyckas i södra delarna om sommaren är varm och solig. Men edamamebönor, som ska skördas omogna, har en god chans att ge bra skörd även om inte säsongen har perfekt bönväder. En portion innehåller ca. 40 frön. Ekofrö. 


Fröleveranser och grobarhetstester kan ibland ta lång tid och vi har tyvärr inte fått in flera av de nya sorterna för säsongen än. Så fort vi har nytt färskt frö att packa uppdaterar vi hemsidan.


Tyvärr är alla enheter för denna produkt tillfälligt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:8495

Latinskt namn:Glycine max 

Botanisk familj:Ärtväxter - Fabaceae

Ekologiskt:Ja

Storlekssorterat:Nej

Utvecklingstid, dagar:70

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja

Höjd:45-60 cm