Frakt från 15 kr

Sibirisk Vallmo, ekofrö

Eko Kulturarv

Information

Sibirisk vallmo, eller Islandsvallmon som den också kallas, har sin hemvist i norra Europa, Asien och Amerika. Den får pastellfärgade blommor i gult, orange och rött har hög risk för att sprida sig vilt i naturen så det kan vara bra att ha koll på den så den inte sprider sig utanför din trädgård. Plocka överblommade blommor eller frukterna innan den sprider sina frön där de inte ska vara.

En portion innehåller ca 200 frön.

Ätbara frön?
Sibirisk vallmo har inte ätbara frön.

Vallmofrö från arten opiumvallmo, Papaver somniferum, är ätbara och kan användas i bakning och matlagning. Många andra vallmoarters frön är giftiga och ska inte ätas. Använd därför bara frön som du med säkerhet vet kommer från Papaver somniferum.

Sibirisk vallmo har hög risk för invasivitet och sprider sig gärna med frön ut från trädgården. Vi rekomenderar att hålla sorten under uppsikt och att plocka överblommade blommor och frökapslar innan de spricker och sprider sina fröer.


 

Artikelnummer:755
Vetenskapligt namn:Papaver croceum
Botanisk familj:Vallmoväxter - Papaveraceae
Ekologiskt:Ja
Årighet:Flerårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:Februari–mars/september
Sådjup:0,2 cm
Groningstemperatur:18-24°C
Grotid:10-30 dagar
Plantavstånd:20 cm
Radavstånd:30-40 cm
Planthöjd:30-50 cm
Plantläge:Sol-halvskugga
Skörd/blomning:Maj-Juli
Ätbara frön:Nej
Frö/g:9000 frön
Övrigt:Ljusgroende
Kulturarvssort:Ja

Odlingsråd

Sådd

De fleråriga vallmosorterna sås mycket grunt i kallbänk i april-juni eller direkt på växtplatsen i juli-sept. Skydda dem gärna med täckmaterial för en säkrare övervintring i norr. Självsår sig lätt.

Avstånd

Plantavstånd 20 cm.

Skörd

-

Frö

9 000 frön/g. 

En portion innehåller ca. 200 frön.